BREAKING NEWS

Olika festivaler

0    Festival 
Olika festivaler
13 Jul
9:18

Den rådande festivaldöden till trots så är Sverige fortfarande ett land där det svämmar över av festivaler från norr till söder. Det finns någonting för alla. Här är ett axplock av olika festivaler som du kan besöka i sommar (maj 2015):


Way Out West: Festivalen grundades i Göteborg 2007 och huserar i natursköna Slottsskogen. Tyngdpunkten ligger på större alternativa artister och antalet besökare är strax över 25 000.


This is Hultsfred: Efterföljaren till den legendariska Hultsfredsfestivalen som köptes upp av tyska F.K Scorpio och gick i graven 2012. This is Hultsfred arrangeras på plats i småländska Hultsfred och artisterna består ofta av rutinerade rävar med stark anknytning till Hultsfred.


Emmabodafestivalen:
Indiefestival i södra Småland som har funnits sedan 1990. Från början inriktad på mjukare indiepop, men har under årens lopp breddat sig även mot dans och electro. Avsaknaden av backstageområdet skapar en skön och intim stämning. Arrangeras i slutet av juli och besökarantalet ligger på cirka 20 000.


Sweden Rock Festival:
Kanske Sveriges mest välkända och välmående festival. Riktar in sig på klassisk hårdrock med fokus på 1980-talt. Bokar alltid stora och välkända akter. Äger rum i Blekingen i början av juni månad.


Söderslätt Countryfestival – En av förhållandevis få svenska festivaler som riktar in sig på country&western och americana. Blandar okända artister med mer beprövade namn. År 2014 bokade man in TV-bekantingen Doug Seeger, känd från programmet ”Jills veranda”. Äger rum under första halvan av september i skånska Söderslätt.

Piteå Dansar och Ler – Klassisk norrländsk stadsfestival med många år på nacken. Bokar blandade artister och håller på i hela 5 dagar.

« »