BREAKING NEWS

Känn dig säkrare på festivalen

0    Festival 
Känn dig säkrare på festivalen
24 Aug
8:59

Att gå på festival har på senare tid inneburit en större och större risk, framförallt för tjejer.

Men det finns metoder att förbereda sig på riskerna som kan förekomma under en festival, och framför allt handlar det om sunt förnuft och olika typer av redskap och verktyg för självförsvar.

Som tjej kan det vara svårt att försvara sig om en större man skulle ge sig på en, därför kan det vara bra att som första steg försöka undvika att hamna i situationen, då skulle vi rekommendera att ALLTID hålla ihop med någon man känner och aldrig gå ensam.

Ett andra tips är att inte dricka sig allt för berusad på alkohol, och på det sättet sätta sig i en situation där man inte tänker klart, eller helt enkelt blir helt oförmögen att försvara sig. Fyllan är väl en av de största riskerna.

Ett tredje tips är att vara förberedd på att något kan hända och därmed ha med sig verktyg som kan hjälpa till om förövaren skulle vara framme. Det första kan vara ett väl fungerande överfallslarm man kan dra igång om man blir överfallen. Förhoppningsvis kan någon på festivalen höra detta trots att ljudvolymen på festivaler ofta är hög.

Om man ska vara beredd på det värsta, man bli överfallen och ingen hör överfallslarmet och man är ensam, då kan det vara otroligt bra att ha tillgång till ett pepparspray. Dessa säljs numera som lagliga varianter i alla tänkbara butiker som du kan använda dig av. De är inte riktigt samma som polisens men med klart fungerande effekt som garanterat får förövaren att sluta och springa därifrån.

De flesta av dessa typer av pepparspray innehåller dessutom färg som är otroligt svår att få bort vilket gör det enkelt för polisen att identifiera förövaren om han skulle ge sig iväg.

Så några få tips. Gå aldrig själv, Drick måttligt med alkohol, se till att bära med dig ett fungerande överfallslarm samt i värsta fall även ett fungerande pepparspray!

 

« »