BREAKING NEWS

Gå på festival

0    Festival 
Gå på festival
13 Jul
9:18

Att gå på festival är för de flesta människor någonting man har sett fram emot väldigt mycket. Härlig stämning, artister man kanske älskar och chansen att att möta nya, trevliga människor gör festivalupplevelsen till något extra. Vad ska man då tänka på när man ska gå iväg på festival och vad är bra att ha med sig?

  • Mobiltelefon med laddare eller uppladdningsbart batteri. Det kan tyckas som en självklarhet, men en del glömmer, andra vill inte ta med den till festivalen och några super bort den på plats. Du kommer sannolikt att tappa bort dina kompisar i festivalvimlet och då är det ett måste att ha en fungerande mobil. Mobilen är även nödvändig för att kunna ringa nödsamtal om olyckan slår till. Så se till att ha den med dig och håll den laddad under festivalens gång.
  • Kondomer. Ja, även om du inte har tänkt ligga, så är sannolikheten ganska stor för att du kommer att göra det ändå. Sommar, sol, alkohol och nya, spännande människor sätter garanterat fart på dina hormoner. Det är som det ska vara, men tänk på att skydda dig mot könssjukdomar och oönskad graviditet. Kondom är då det enda alternativet. P-piller skyddar dig förvisso mot graviditet, men
    inte mot könssjukdomar. Och du vill garanterat inte att ditt mest bestående minne från festivalsommaren 2015 ska vara gonorré eller klamydia.
  • Tält och sovsäck. Detta gäller förstås när du ska bo på någon form av camping och inte bor i husvagn/bil. Du kanske har tänkt dig att sova i grannens tält, men det kanske visar sig att grannen inte alls vill ha dig där. Då är det bra att åtminstone ha ett egen sovsäck att krypa ned i. För på småtimmarna när den förrädiska alkoholen börjar gå ur kroppen, så kan vi garantera att det blir kallt. Mycket kallt.
  • Pengar – på festivaler kan cash fortfarande vara king.!Det kanske inte finns möjlighet till kortbetalning överallt så se därför till att ta ut lite kontanter innan du åker. Och se till att ha lite reserver på kontot. Festivaler slukar pengar och din snålt tilltagna budget kommer sannolikt inte att hålla.
  • Annat smått och gott: legitimation, vattenflaska, ficklampa, mensskydd, solkräm, deodorant, tandborste och tandkräm.
« »