BREAKING NEWS

Försäkring till festival

Det är inte ovanligt att den som går i startgroparna att starta en festival har lyckats ordna det mesta praktiska, men glömmer försäkringsbiten. Du som festivalarrangör riskerar då att få betala dyrt om någon besökare skadar sig under festivalen. Därför är det mycket viktigt att du har koll på vilka försäkringar du behöver innan du sjösätter festivalen. Det är mycket viktigt både för dig själv och för att du ska kunna garantera säkerheten för alla som kommer att delta i evenemanget.

Olika försäkringar

Att ha en försäkring räcker inte. Det måste också vara rätt typ av försäkring. Din försäkring bör som minimum innehålla:

  • Halk- och fallolyckor
  • Tredje parts kroppskada
  • Alkoholansvar
  • Skador på egendom
  • Transportskador
  • Ansvarsfriskrivning

Som lekman kan det ofta vara svårt att på egen hand reda ut vad en försäkring innehåller och försäkringsfrågorna är ofta komplicerade, speciellt om du har leverantörer som ingår i ditt evenemang och som har egna försäkringar som du eventuellt också omfattas av. En jurist som är specialiserad på affärs- och försäkringsfrågor kan enkelt reda ut det här med dig på ett par timmar. Det är välinvesterade timmar som kommer att lindra din huvudvärk avsevärt. En lämplig jurist eller advokat kan du hitta på http://ekonomijuridik.se, där du också har möjlighet att motta flera unika offerter från olika advokater och jurister.

Skaffa försäkring

När du har tillräckligt med kunskap om vilka försäkringar du behöver så kan du gå vidare och välja det försäkringsbolag som du känner kan ge dig exakt det du behöver. Vissa företag erbjuder specialiserade paket som passar den typ av festival du vill ha.Checka noggrant av att försäkringen verkligen täcker det du vill ha.