BREAKING NEWS

Ät rätt på festivalen

Ät rätt på festivalen
28 Dec
8:48

I mina unga år vet jag hur det gick till på festivalerna, man prioriterade sällan mat och fick sota för det framåt småtimmarna eller morgonen därpå.

Att äta rätt gör dig mer uthållig och om du som jag, tyckte om att dricka en hel del alkohol på festivalen så är det otroligt viktigt att äta rätt för att klara av det, eller framförallt äta över huvud taget vilket inte alla gör och detta kan få ödesdigra konsekvenser.

När jag pratar äta rätt så menar jag så klart inte att man bör ta med sig en hel matkasse med mat och laga på plats på festivalen men det finns andra typer av maträtter man kan ta med sig på festival för att inte helt leva på pizza, hamburgare eller snabbmat. Varför inte köpa med sig en kasse från ICA eller liknande med bra mat att äta, det behöver inte vara mat man behöver tillaga, men har man bara tillgång till mikro så kan man köpa det mesta på närmaste matvarubutik och värma på och på så sätt få både nyttigare och godare mat även inom festivalområdet.

Här är några tips på matvaror du kan lägga ner i din matkasse till festivalen:

  • Frukost i form av mackor och något enkelt pålägg, perfekt och behöver inte hållas kylt
  • Till lunch kan man köpa färdiggrillad kyckling eller rostbiff och till detta en färdig potatissallad
  • Till efterrätt fungerar frukter, fikabröd eller någon färdig bakelse

Som du ser behöver det inte vara komplicerat, och allt detta kostar inte mer än vad det skulle kosta för dig att köpa en pizza inne på festivalen som ofta går på över 100 kronor.

Så packa ihop din egen matkasse och må bra under nästa festival.

 

«